10 Fakta om Bishara Morad

bishara-morad

 

 

 

 

 

 

 

Bishara Morad är en svensk låtskrivare och artist. Han föddes den 23 januari 2003 i Syrien och flyttade till Sverige när han var sex år gammal. Han ble känd för det svenska folket när han deltog i Melodifestivalen 2019. 

nummer-1

Upptäcktes av Laila Bagge

Bishara lägger upp mycket av sin musik på sitt Instagram-konto där han har ett stort antal följare. Detta gjorde att han blev upptäckt av Laila Bagge efter att fans till Bisha tipsat henne om honom.

 

nummer-2

Gjorde sin scendebut under Melodifestivalen 2019

De allra flesta skulle nog känt sig nervösa första gången de framför musik inför en publik – men föreställ dig att publiken är flera miljoner tv-tittare! Detta var fallet för Bishara. Innan han deltog i Melodifestivalen hade han aldrig uppträtt stått på en scen tidigare. Trots att detta måste varit en stor anspänning så klarade han av trycket galant och tog sig vidare till finalen i Melofestivalen 2019.

 

nummer-3

Han är ortodox kristen

Tron är väldigt viktig för Bishara – han är ortodox kristen och går regelbundet till kyrkan. Han har i intervjuer sagt att han tror att det är Gud som gett honom sin röst. Han är diakon den ortodoxa kyrkan St.Markus Syrisk-ortodoxa kyrka i hemstaden Linköping.

nummer-4

Flyttade till Sverige när han var 6 år gammal

Bishara spenderade sina första år i livet i Syrien och kom med sin familj till Sverige år 2009.

 

nummer-5

Slog igenom på Instagram

Bishara kan tacka Instagram en hel del för sina framgångar. Ett Instagram-klipp som visar när han sjunger i sin skolas matsal fick viral spridning och ledde till att Laila Bagge tog kontakt med honom – hon är numera hans manager.

 

nummer-6

Bidraget On My Own

Han deltog i årets Melodifestival med bidraget ”On my own”. Låten skrevs av Markus Sepehrmanesh, Robert Habolin och Melodifestival-bekantingen Benjamin Ingrosso. Låten blev snabbt populär och tog sig upp till topp 10 listan på Sverigetopplistan första veckan efter att den släpptes. Låten handlar om klassiska teman som olycklig kärlek och ett förhållande som tagit slut.

 

nummer-7

Favoritbidrag i Melodifestivalen

I en Nyheter24-artikel berättade han att hans favoritbidrag i Melodifestivalen år 2019 var Jon Henrik Fjällgrens bidrag Norrsken.

 

nummer-5

Lyssnar mest på utländsk musik

Han har i intervjuer sagt att han inte har så bra koll på svensk musik, utan lyssnar mestadels på engelskspråkig R&B.

 

nummer-9

Musikintresserad familj

Bisharas familj består av mamma, papp, en storasyster på 20 år och en storebror som är 18 år gammal. Musik är något som hela familjen har haft intresse för under hans uppväxt.

 

nummer-5

Spelar mycket fotboll

Även om musiken självklart är viktig för Bishara så är fotboll också ett av hans stora fritidsintressen. Han spelar fotboll i Linköpings-laget Vikingstad SK.