Faktalistan.se

Mest sålda ölen på Systembolaget/Sverige

Vi svenskar har en stor tradition av öldrickande. I och med att vi som ett av få länder i världen har ett monopol i form av Systembolaget har vi extra bra förutsättningar att ta fram vilka sorter av öl som säljer allra bäst. Läs om de topp 10 mest populära ölsorterna här nedan.

 

 

 

Mariestads Export

Nummer ett på listan är Mariestads Export – en klassisk ljus lager som marknadsförs flitigt. Kändisar som Peter Stormare har bidragit till att göra det till den öl som vi svenskar dricker allra mest. Totalt rör det sig om 16,1 liter.

 

Norrlands Guld Export

Den näst mest sålda ölen i Sverige är Norrlands Guld Export. Det är precis som nummer ett på listan en lättdrucken öl som har figurerat flitigt i olika reklamsammanhang. Vi svenskar hinkade i oss totalt 15.1 liter Norrlands Guld under år 2018.

Sofiero Original

Sofiero – som vissa av någon anledning uttalar ”sofjeero” är ingen italiensk öl, utan en hederlig svensk lager. Namnet kommer från Sofiero Bryggeri i Laholm, där den brygdes tidigare. Numera bryggs den i Kopparberg. Volymen av Sofiero vi svenskar dricker per år är cirka 10.7 miljoner liter.

Falcon Export

Falcon är en populär ölsort och i Sverige dricker vi ungefär 10 miljoner liter av det per år.

Fem Komma Tvåan

7.6 miljoner liter.

 

Kung

7.2 miljoner liter.

 

Sofiero Guld

5.5 miljoner liter.

 

Pripps Blå Export

5.4 miljoner liter.

 

Stockholm Festival

5.3 miljoner liter.

 

Åbro Original Extra Stark

5.2 miljoner liter.

 

Även om mikrobryggerier, pale ale och olika typer av hantverksöl har blivit allt mer populärt i Sverige så är det fortsatt de mer okomplicerade ljusa lager-typerna som fortsätter att sälja mest här i Sverige.

Exit mobile version